İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Genel

Plesk Panel Lisans Güncelleme

Plesk Panel Lisans Güncelleme
+ - 0

Hayatımızda Cpanel kadar yer tutan Plesk Panel yeri geldiğinde trial yeri geldiğinde lisanslı olarak kullanım sağlamaktayız. Ücretsiz Plesk lisansını alabileceğimiz sistemimizi daha önce bu yazımızda sizlerle paylaşmıştık. Şimdi ise sizlere süresi bitmiş veya yenilmeyi düşündüğünüz lisansınızı nasıl aktif edebilirsiniz bunu paylaşacağız.

Lisans Ekranına Ulaşım

1) Lisansınız Bitmiş İse

İnsanlık hali iş yoğunluğundan veya farklı sebeplerden dolayı lisansımızı güncellemeyi unutabiliyoruz. Bu durumda Plesk panelinize giriş yaptığınızda karşınıza aşağıda ki gibi bir ekran gelecektir. Hiç bir şekilde endişelenmenize gerek yok. Install Key butonuna tıklıyoruz ve ilerliyoruz.

2) Lisansı Yenilemek İstiyorsanız

Yeni bir lisans satın almış olabilir veya süresi bitmeden lisansınızı yenileyerek süresini uzatmak isteyebilirsiniz. Bu durumda hali hazırda panele erişiminiz olacağı için direkt olarak üst arama kısmına License Management yazababilir veya sol tarafta bulunan Tools & Settings‘e tıklayarak gelen ekrandan License Management butonuna tıklayabilirsiniz. Daha sonra gelen ekranda yine Install Key sekmesine tıklıyoruz.

Lisans Key’i Yükleme ve Lisanslama

Her iki durumda da karşılaşacağınız ekran aynı olduğu için tek bir şekilde devam etmek istedik. Ücretsiz Plesk Lisansı alacağımız siteye tıklayarak giriş yapıyoruz. Daha sonrasında lisans kodumuzu alarak aşağıda paylaşmış olduğum bölüme yapıştırım OK butonuna tıklıyoruz.

Güncelleme: Plesk firması son yaptığı güncelleme ile tek sunucu tek lisans projesini hayata geçirdi. Bu proje kapsamında plesk panelinize lisans kodunuzu eklemeye çalıştığınızda bazı panellerde sayfa otomatik yenilenmeye giderek döngüye girmektedir. Bu durumda sayfanız tamamen yüklendiğinde tarayıcınızın yenilenme butonundan manuel olarak durdurup daha sonrasında kodunuzu girebilirsiniz.

Ortalama duruma göre 10-15 saniye içerisinde yeni lisansınız aktif hale gelecektir ve süreniz otomatik olarak uzayacaktır.

Yazar Hakkında

Yorum Yap