İlginizi Çekebilir
CyberPanel Kurulumu
  1. Ana Sayfa
  2. Genel

Cyberpanel Admin Şifresi Sıfırlama (Admin Password Reset)

Cyberpanel Admin Şifresi Sıfırlama (Admin Password Reset)
+ - 0

Zaman zaman iş temposundan veya anlık bir gafletle admin parolalarımızı unutabiliriz. Cyberpanel alt yapısını kullanıyorsanız ve parolanızı unuttaysanız çok basit bir şekilde sıfırlama yapabilirsiniz.

İnternet üzerinden gerekli gereksiz bu konu üzerinde yüzlerce binlerce makale bulabilirsiniz. Bunların hepsini bir kenara bırakıp iki basit koddan bir tanesini kullanarak sıfırlama işlemi yapabilirsiniz.

1) Eski Sürüm Cyberpanel Kullanıyorsanız

Eski sürüm bir panel kullanıyorsanız durum biraz daha karmaşık hale gelmektedir. Bunun için sunucunuzda django modülünüzün olması gerekmektedir. Eğer tüm yapılandırmanız hazır ise aşağıda paylaşmış olduğum kodu SSH bağlantısı kurarak girin. Ortalama 2-3 saniye içerisinde admin kullanıcısının parolası kodda belirttiğiniz şekilde güncellenecektir. Eğer yeni bir sürüm kullanıyorsanız aşağıda paylaşılan kodu girdiğiniz de hata vererek güncelleme işlemini sağlamayacaktır.

/usr/local/CyberPanel/bin/python /usr/local/CyberCP/plogical/adminPass.py –password YeniParolanız

2) Yeni Sürüm Cyberpanel Kullanıyorsanız

Yazılım ekibi gelen şikayetleri değerlendirerek bu kodu yeni sürümlerde kısaltmak istedi. Sizlerde yeni sürüm kullanıyorsanız sadece aşağıdaki kodun girişini sağlayarak güncelleme işlemi sağlayabilirsiniz.

adminPass YeniParolanız

Her iki durumda da YeniParolanız kısmına değiştirmek istediğiniz şifreyi girmelisiniz. Aksi takdirde güncel parolanız direkt bu şekilde kaydolacaktır.

Yazar Hakkında

Yorum Yap