İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. cPanel / WHM

MySQL Databases interface to show MySQL as offline Hatası

MySQL Databases interface to show MySQL as offline Hatası
+ - 0

Cpanel’de bazı zamanlar MySQL yerine MariaDB kullanmak isteyebilirsiniz. Bu durumda güncelleme yapmanız gerekir. Fakat bazı durumlarda işler yolunda gitmeyebilir ve sürümden kaynaklanan bazı hatalar oluşabilir. Bu hatalarda MySQL Veritabanları (MySQL Databases) sekmesine girdiğinizde The MySQL server is currently offline şeklinde hata ile karşılaşabilirsiniz.

MariaDB’yi v10.2.35 veya v10.3.26’ya yükseltmek, cPanel kullanıcı arayüzünün kodlarınızı düzgün okumamasına neden olur. Bu, seçilen sitelerin erişilemez olmasına neden oluyor ve cPanel arayüzündeki MySQL Veritabanları sayfası aşağıdakine benzer bir hataya sebep olmaktadır.

Burada önemli olan nokta MariaDB’nin hala çalışıyor olmasından emin olmanız gerekmektedir. cPanel hata günlüğü, kullanıcı arayüzünün okuma sorunları yaşadığı dizeyi doldurmalıdır:

[2020-11-04 07:37:27 +0000] warn [cpmysql] Error (Invalid grant string: SET DEFAULT ROLE 0 FOR '$user'@'$host'
) while parsing grant: SET DEFAULT ROLE 0 FOR '$user'@'$host' at /usr/local/cpanel/Cpanel/Mysql.pm line 956, <STDIN> line 1.
        Cpanel::Mysql::__ANON__(__CPANEL_HIDDEN__...) called at /usr/local/cpanel/3rdparty/perl/530/lib/perl5/cpanel_lib/Try/Tiny.pm line 118

The MySQL server is currently offline Hatası Çözümü

Bir kaç basit kod ile bu durumu çözüme kavuşturabilirsiniz. SNET ekibi olarak sizlere bu konuda yardımcı olmak istemekteyiz. Fakat bu durumu çözüme kavuşturabilmeniz için hosting sunucunuza root olarak giriş yapmanız gerekmektedir. Cpanel tarafından yayınlanan otomatik düzelticiyi çalıştırıyoruz.

/scripts/autorepair fix_mariadb_show_grants_roles

Not: Yukarıdaki otomatik eşleştirme komut dosyasını çalıştırmak sorununuzu çözmezse, lütfen SQL hizmetini yeniden başlatmayı deneyin.

MariaDB’yi eski sürüme geçirmeyi içeren geçici çözümü uygulayan kullanıcılar için, uygun güncellemeleri almaya devam etmesini sağlamak için MariaDB’nin kilidini açtığınızdan emin olun:

# yum versionlock clear

Ardından MariaDB paketlerini güncellemek için upcp’yi çalıştırın:

/scripts/upcp

Yazar Hakkında

Yorum Yap