Windows Sunuculara Uzak Masaüstü Bağlantısı Nasıl Yapılır? (Resimli – Tüm Cihazlar)

Remote-Desktop

Hemen hepimiz Windows sistemine bir bağlantı sağlamaya çalışmışızdır. Kimimiz bir sunucuya kimimiz bir arkadaşımızın bilgisayarına bağlanmaya çalışıyor. Kişisel bilgisayarlara herhangi bir görüntü aktarıcı yazılım ile bağlantı sağlamak mümkün peki ya bir sanal sunucuya nasıl bağlantı sağlanır? Bu yazımızı inceleyerek tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Windows Cihazınızdan Bağlanma

Windows bir cihazınız var ise ve bağlantı sağlamaya çalışıyorsanız Uzak Masaüstü Bağlantısı aracını kullanabilirsiniz. Bunun için Başlat tuşuna basıp arama bölümüne Uzak Masaüstü Bağlantısı yazıp gelen uygulamaya tıklıyoruz.

Gelen uygulamada Seçenekleri göster yazısına tıklayarak giriş bilgilerimizi detaylandırıyoruz.

Detaylandırmamızı açtıktan sonra sanal sunucunuzun bilgilerini ilgili alanlara dolduruyoruz. Bilgilerin doğruluğunuzu kontrol ettikten sonra Bağlan butonuna tıklayarak devam ediyoruz.

Gelen ekrana da parola bilginizi girdikten sonra Tamam butonuna tıklayarak sanal sunucumuza bağlantı sağlıyoruz.

Mac OS Cihazınızdan Bağlanma

Mac OS cihazlarda maalesef Windows gibi doğrudan içerisinde bir uygulama bulunmamaktadır. App Store üzerinden, buradaki bağlantıda bulunan uygulamayı indirerek bağlantı sağlayabilirsiniz.

İndirmiş olduğunuz uygulamayı açtıktan sonra artı (+) düğmesine tıklıyoruz.

Gelen ekrandan PC Name kısmına IP adresimizi yazıyoruz ve Save butonuna tıklıyoruz.

Mobil Cihazınızdan Bağlanma

Mobil cihazlarınızdan da sanal sunucunuza sorunsuz bir şekilde bağlantı sağlayabilirsiniz. Bunun için uygulama marketinde bulunan Microsoft ekibinin geliştirmiş olduğu Remote Desktop uygulamasını kullanabilirsiniz. İşletim sistemine göre yapılandırmaları inceleyebilirsiniz.

Android Cihazınızdan Bağlanma

Android cihazınızdan sanal sunucunuza bağlantı sağlayabilmek için öncelikle buradaki bağlantıdan Google Play Store da bulunan uygulamayı indiriyoruz.

Uygulamayı açtıktan sonra sağ üstte bulunan artı (+) tuşuna basıp Add PC butonuna tıklıyoruz.

Gelen ekrandan PC Name kısmına IP adresimizi yazıyoruz.

User Account kısmına gelip Add User Account seçeneğini seçiyoruz. Gelen ekrandan da Kullanıcı adı ve Parola kısımlarını doldurup kaydediyoruz.

Bütün bilgilerinizi girdikten sonra sağ üstte bulunan Save yazısına tıklayarak işlemlerimizi sonlandırıyoruz. Daha sonrasında ana ekrana gelen kutucuğa tıklayarak sunucunuza bağlantı sağlayabilirsiniz.

iOS Cihazınızdan Bağlanma

iOS sistemleri Android sistemleri ile hemen hemen aynı arayüze sahiptir. Aynı yapılandırmaları iOS işletim sistemine sahip cihazınızda da yapabilirsiniz. iOS cihazınıza Remote Desktop uygulamasını buradaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

Yazı dolaşımı

Mobil sürümden çık